Toni Jokiniityn ja Jari Lehtosen flamencokitarakonsertti Bar Bertelissä 22.8.

18.8.2015

Espanjalaisen kitaramusiikin ystävien iloksi Bar Bertelissä tarjoutuu lauantaina 22.8. tilaisuus flamencomusiikista nauttimiseen. Soolo- ja yhteisesityksiä sisältävässä konsertissa esiintyvät kitaristit Toni Jokiniitty ja Jari Lehtonen.

Flamencokitaristi Toni Jokiniitty on tullut monille suomalaisille tutuksi soolokonserttien, TV-esiintymisten, erilaisten teatteri- ja tanssiproduktioiden sekä kansainvälisen yhtyeensä Toni Jokiniitty Ensemblen myötä. Flamencoa sen pääkaupungissa Sevillassa opiskellut kitaristi nähtiin taannoin mm. flamencolegenda Vicente Amigon lämmittelijänä tämän Suomen-konsertissa. Tuottelias Jokiniitty on myös säveltänyt flamencokitaralle laajan ja monipuolisen ohjelmiston, joka taltioitui keväällä kitaristin tuoreelle esikoisalbumille "Promesa".

Vaasalaislähtöinen, maailmaa runsaasti kulkenut Lehtonen on esiintynyt soolokitaristina kirjavasti Suomessa ja ulkomailla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa. Granadassa oppia ammentaneen kitaristin mullassa kasvaa flamencon ohella monta muutakin musiikin lajia, joista ohjelmistossa on viime aikoina kuultu Astor Piazzollan tangoja sekä milongaa. Flamencossa Lehtonen keskittyy enimmäkseen perinteisen tyylin vaalimiseen ja on kehittynyt siinä varsin taitavaksi.

Jokiniitty ja Lehtonen ovat esiintyneet yhdessä syksystä 2011 eri puolilla Suomea.

Flamencokitarakonsertti Un Momento con Guitarra Flamenca lauantaina 22.8. kello 21:00 (showtime 21:30–23:30) Bar Bertelissä, Hämeenkatu 30. Liput 5 €.