Kurssikuvaukset


Kevätkauden ensimmäisellä viikolla (vk 3) voit tulla maksutta kokeilemaan eri tunneille ja ilmoittautua sitten sopivalta tuntuvaan ryhmään.

Jos olet epävarma itsellesi sopivasta tasoryhmästä tai sinulla on muuten kysyttävää kursseista, laita viestiä osoitteeseen flamenco(at)tampereenflamencoyhdistys.fi.

Tästä kurssikuvauksiin, hinnastoon ja ilmoittautumiseen.





Uusille harrastajille


UUDET ALKEET lauantai klo 14.00–15.00

Alkeiskurssilla tutustutaan flamencotanssin perusteisiin; jalkatyöhön sekä käsien ja vartalon liikekieleen. Tehdään myös erilaisia rytmiharjoituksia. Kurssilla valmistetaan lyhyt koreografia nelijakoiseen tangos-paloon (tyylilajiin).  Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita! Tunnin kesto 60 min. Opettaja Nunu Ahtiainen.

Alkeistunnin tueksi suosittelemme:  TEKNIIKKA 1

Lue lisää flamencoharrastuksesta!




Koreografia tunnit 



AVOIN TASO | tiistai klo 17.00-18.00

Avoimen tason tunnille ovat kaikki tervetulleita lapsista aikuisiin. Aloitetaan yhteisellä sevillanaksen kertailulla ja tehdään myös muuta helppoa koreografiaa kevään mittaan. Loistava tilaisuus tulla harrastamaan ikärajattomasti, oman lapsen, vanhemman, ystävän, puolison jne. kanssa. Tai ihan muuten vaan! Tunnin kesto 60 min. Opettaja Anu Silvennoinen.




ALKEISJATKO 1 | maanantai klo 20.00–21.00

Flamencon alkeet hallitseville. Tekniikkaharjoitteita, kerrataan perusteellisesti sevillanas 1-2 ja jatketaan tanssi loppuu. Jatkoa viime syksyn alkeiden aloittaneille. Tunnin kesto 60 min. Opettaja Anna Haaranen.

Tunnin tueksi suosittelemme: TEKNIIKKA 1 / PALMAS-KURSSI





ALKEISJATKO 2 | lauantai 13.00-14.00

Flamencon perusteet hallitseville. Sevillanasta, tekniikkaharjoitteita. Kerrataan perusteellisesti soléan alkuosa ja jatketaan tanssi loppuun. Tunnin kesto 60 min. Opettaja Anna Haaranen.

Tunnin tueksi suosittelemme:  TEKNIIKKA / PALMAS-KURSSI /  FLAMENCO-KÖÖRI





KOREO 1 | tiistaisin klo 18.00–19.30

Koreo 1 -tunnilla jatketaan flamencon perustekniikkaan, liikekieleen ja rytmiikkaan perehtymistä sekä opiskellaan helppoa flamencokoreografiaa. Tanssijalta odotetaan alkeiden hallintaa sekä perustietoja flamencon rytmimaailmasta. Tunnin kesto on 90 min. Osalla tunneista kitara- ja laulusäestys, Petri Lahtinen ja Sirkka Laitinen. Opettaja Anu Silvennoinen.

Koreografiatunnin tueksi suosittelemme: TEKNIIKKA 1 / PALMAS-KURSSI





KOREO 2 | maanantaisin klo 18.30–20.00

Koreo 2 -tunnilla jatketaan syventymistä flamencon tekniikkaan, liikekieleen ja rytmiikkaan sekä opetellaan jo vähän haastavampi flamencokoreografia. Tanssijalta edellytetään flamencon perusosaamista ja 4- ja 12-rytmisten palojen hyvää tuntemusta. Aloitetaan uusi koreografia. Kurssin koreografiat toimivat myös yhdistyksen esiintyvän ryhmän materiaalina. Tunnin kesto on 90 min. Opettaja Anna Haaranen

Koreografiatunnin tueksi suosittelemme:  TEKNIIKKA 1 / TEKNIIKKA 2 / PALMAS-KURSSI





EDISTYNEET | perjantaisin klo 17.30-19.00

Haastava koreografia- ja tekniikkatunti tavoitteellisille flamencon harrastajille, jotka haluavat hioa tanssiteknisiä taitojaan, flamencoymmärrystään ja kehittää omaa luovaa prosessiaan. Tanssiteknisten valmiuksien lisäksi tunnilla keskitytään myös henkilökohtaisen ilmaisun löytämiseen sekä flamencokoreografian rakenteiden ymmärtämiseen ja oman materiaalin tuottamiseen. Tanssijalta edellytetään halua kehittyä ja treenata itsenäisesti. Ryhmän kiinnostuksen mukaan tunneilla on mahdollista työskennellä myös tavoitteellisesti kohti esitystä. Tunnin kesto on 90 min. Osalla tunneista kitara- sekä laulusäestys, Petri Lahtinen ja Sirkka Laitinen. Opettaja Anu Silvennoinen.

Koreografiatunnin tueksi suosittelemme:  TEKNIIKKA 2 / PALMAS-KURSSI





BATA DE COLA -TEKNIIKKA | torstaisin 18.00-19.00

Tunneilla treenataan bata de cola-laahushameen tekniikkaa. Sopii kaikentasoisille tanssijoille, myös sinulle joka et ole aiemmin tanssinut batan kanssa ja haluat tutustua tähän elementtiin! Harjoitukset ovat sovellettavissa kunkin tanssijan edistymistason mukaan. Alkuun et tarvitse välttämättä vielä omaa bataa. Teemme tunneilla aina osan harjoituksista joka tapauksessa ilman bataa. Ota siis myös treenihousut mukaan! Edistyneemmille tanssijoille tekniikkatunti toimii combona yhdessä koreografiatunnin kanssa. Jos olet aiemmin tanssinut batalla, on siis suositeltavaa tulla molemmille tunneille. Tunnin kesto 60 min. Opettaja Suvi-Maria Helin.





BATA DE COLA -KOREOGRAFIA | torstaisin 19.00-20.00

Tunti on suunnattu oppilaille joilla on jo aiempaa kokemusta bata de colan käytöstä. Tunneilla on mukana laulaja sekä kitaristi joka toisella tunnilla. Tyylilajina on alegrías. Tunti toimii kokonaisuutena bata tekniikkatunnin kanssa, joten on suositeltavaa tulla näille molemmille tunneille. Tunnin kesto 60 min. Opettaja Suvi-Maria Helin.






Tekniikkatunnit



TEKNIIKKA 1 | maanantaisin klo 17.30–18.30

Koputuksia, käsiharjoituksia, piruetteja ja contratiempoakin eri "paloihin". Myös palmas-harjoituksia eli opettelemme säestämään toisiamme taputuksin. Tämä on taito, jota flamencotanssijalta (ja -laulajalta) odotetaan. Tasoltaan tunti on aloittajille ja jo jonkun aikaa tanssineille. Tunnin kesto 60 min. Opettaja Anna Haaranen.






Muut tunnit


FLAMENCOLAULU |  joka toinen sunnuntai (parilliset viikot)

klo 18.30-20.30  26.1 alkaen.

Kurssilla edetään yksitellen, jokaiselle on oma n. 15 minuutin aikansa. Opiskelija saa itse valita mitä flamencon tyylilajia haluaa opiskella, joten tunnilla lauletaan parhaimmillaan kahdeksaa eri paloa! Opetettava materiaali on perinteistä flamencoa, keskitytään melodioiden ja rytmiikan perinteenmukaiseen hallintaan. Opiskelijalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta flamencolaulusta. Joka toisella kerralla kitarasäestys. Tunnin kesto 120 min. Opettaja Taija Tyrväinen. Kitaristi Toni Jokiniitty.



PALMAS-KURSSI |  keskiviikkoisin, joka toinen vko klo 20.00–21.00  

Harjoitellaan "kädestä pitäen" yhtä flamencon tuiki tärkeää elementtiä, eli taputuksia. Tunneilla säestämme toistemme tanssimista ja laulamista, harjoittelemme contratiempoa, hemiolaa, triolia ym. Flamencokengät mukaan. Tunnin kesto on 60 min. Opettaja Anna Haaranen.





TEEMA-LAUANTAI - tiiviskurssit

 Lauantaisin 15.15-16.45 



Helmikuu - Huivi ( 8.2. & 15.2. / 2 x 90 min )

Kahden kerran huivi- tiivarin tunneilla on suuren flamencohuivin tekniikka- opetusta, jota voit hyödyntää tanssiessa. Oma huivi on hyvä olla mukana, mutta salilta löytyy myös lainahuiveja. Tunnin kesto 90min. Opettaja Anna Haaranen.






Maaliskuu - Kastanjetit (7.3. / 14.3. 21.3. / 28.3.) 

Alkeet klo 15.15-16.15

Jatkoryhmä klo 16.15-17.15

Harjoitellaan soittamaan kastanjetteja neljän kerran tiiviskurssilla. Voit olla ensikertalainen tai jo vanha konkari, koska valittavana on kaksi eri tasoa! Jatkotasolla riariapita pitäisi olla jotenkin jo hallussa. Kesto 60 min. Opettaja Anna Haaranen.

Opettaja tuo lainasoittimia tunneille. Kastanjetteja myös myytävänä. Tiedustele suoraan opettajalta tai vieraile sivustolla Viuhkakauppa






Huhtikuu - Cajon flamenco (4.4. / 11.4. / 18.4. / 25.4. )  

Klo 16.30-18.00

Cajon on perulainen rytmisoitin, jonka Paco de Lucia toi flamenco-musiikkiin 70-luvulla.  Kurssilla opetellaan miten cajonia soitetaan nimenomaan flamenco-musiikissa. Kurssi lähtee perusteista, lyöntitekniikasta ja tekniikkaharjoitteista, ja sopii sellaisellekin joka ennen ei ole cajonia soittanut. Kurssilla käydään läpi myös palojen, eli erilaisten flamenco tyylilajien rytmejä ja säestystekniikkaa.  Yhdistykseltä mahdollista lainata kurssille muutama lainasoitin. Kurssin kesto 90 min. Opettaja Samuli Rounioja


Ryhmiin sopii enintään 16 oppilasta. Kursseilla käyminen edellyttää yhdistyksen jäsenmaksun maksamista.