Kurssikuvaukset

Kevät 2021

Uuteen alkeisryhmään voi tulla maksutta kokeilemaan maanantaina 18.1., kevätkauden ensimmäisellä viikolla (vk 3).

Jos olet epävarma itsellesi sopivasta tasoryhmästä tai sinulla on muuten kysyttävää kursseista, laita viestiä osoitteeseen flamenco(at)tampereenflamencoyhdistys.fi.

Kevätkauden kursseihin kuuluu yhteensä 14 oppituntia. Opetusta ei järjestetä talvilomaviikolla vk 9, 1. - 7.3.

Tästä hinnastoon ja ilmoittautumiseen.Uusille harrastajille


UUSI ALKEISRYHMÄ | maanantai klo 19.30–20.30

Alkeiskurssilla tutustutaan flamencon perusteisiin. Harjoitellaan koputustekniikkaa, markkeerauksia sekä käsien ja vartalon liikekieltä. Kauden päätteeksi valmistetaan lyhyt koreografia nelijakoiseen tangos-paloon (tyylilajiin). 

Kurssin osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa tanssikokemusta. Mukaan vaatteet, joissa on helppo liikkua. Myös tukevat kengät, joissa on vähän korkoa, ovat suositeltavat. Salilla on pieni flamencokenkien lainavarasto. Tunnin kesto 60 min.
Opettaja Nunu Ahtiainen.

Suosittelemme alkeiskurssin tueksi tekniikka 1 -tuntia  ma klo 18.30–19.30  

Lue lisää flamencoharrastuksesta!Koreografiatunnit 


ALKEISJATKO | maanantai klo 17.30–18.30

Alkeisjatkokurssilla jatketaan flamencotanssin perusteiden vahvistamista sekä valmistetaan koreografia 12-jakoiseen alegriakseen.
Tunnin kesto on 60 min.
Opettaja Nunu Ahtiainen

Suosittelemme alkeisjatkokurssin tueksi Tekniikka 1 -tuntia ma klo 18.30–19.30


KOREOGRAFIA 1 |  lauantai klo 13.00–14.00
Tunti on tarkoitettu flamencon alkeet hallitseville. Sevillanas olisi hyvä osata entuudestaan. Kauden aikana harjoitellaan koreografia viuhkan kanssa tangoksen tahtiin. Tunnin kesto on 60 min. 
Opettaja Anna Haaranen.


KOREOGRAFIA 2 | tiistai klo 17.30–18.30

Tunti on tarkoitettu flamencon perusteet jo hyvin hallitseville. Kauden aikana harjoitellaan uusi koreografia, jonka palo ilmoitetaan myöhemmin. Tunnin kesto 60 min. 
Opettaja Anna Haaranen.


KOREOGRAFIA 3 | tiistai klo 19.30–20.30

Tunti on tarkoitettu useamman vuoden flamencoa treenanneille. Kauden aikana harjoitellaan koreografia (mahdollisesti kastanjettien kanssa). Palo päätetään ensimmäisellä tunnilla. Tunnin kesto 60 min. 
Opettaja Anna Haaranen.BATA DE COLA -KOREOGRAFIA | torstai klo 18.00–20.00
joka toinen viikko: 14.1., 28.1., 11.2., 25.2., 11.3., 25.3., 8.4.

Bata de cola -tunti edistyneille: tekniikka ja koreografia batalla. Tunnille voi osallistua myös ilman bata de cola -hametta, koska tunneilla valmistellaan myös rinnakkainen koreografia, jos siihen löytyy kiinnostusta. Painopiste on kuitenkin bata de colassa. 
Palo: Mirabrás tai Alegrías. Osalla tunneista on kitarasäestys, kitaristi Toni Jokiniitty. Laulu: Mariska. 
Opettaja Mariska Roelofs

HUOM! Oppilaille on varattu myös omatoiminen harjoitustunti joka toinen viikko (parittomat viikot) klo 18-19.Tekniikkatunnit


TEKNIIKKA 1 | maanantai klo 18.30–19.30

Alkeis- ja perustason tekniikkatunti, joka sisältää koputustekniikkaa, markkeerauksia, käsien liikekieltä sekä liikelaajuus- ja vartalon linjausharjoitteita. Tunnin kesto on 60 min.
Opettaja Nunu Ahtiainen


TEKNIIKKA 2 | tiistai klo 18.30–19.30

Tiukka tekniikkatunti jo vähän edistyneemmille tanssijoille. Koputuksia, taputuksia, käsiharjoitteitta, piruetteja ja rytmejä. Contratiempoakin. Tunnin kesto 60 min. 
Opettaja Anna Haaranen.Muut tunnit


FLAMENCOLAULU |  joka toinen sunnuntai (parilliset viikot) klo 18.15–20.15  17.1. alkaen

Kurssilla edetään yksitellen, jokaiselle on oma n. 15 minuutin aikansa. Opiskelija saa itse valita mitä flamencon tyylilajia haluaa opiskella, joten tunnilla lauletaan parhaimmillaan kahdeksaa eri paloa! 

Opetettava materiaali on perinteistä flamencoa, keskitytään melodioiden ja rytmiikan perinteenmukaiseen hallintaan. Opiskelijalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta flamencolaulusta. Tunneilla on kitarasäestys. Tunnin kesto 120 min. 

Opettaja Taija Tyrväinen. Kitaristi Toni Jokiniitty.


Ryhmiin sopii koronatilanteen vuoksi enintään 9 oppilasta. Kursseilla käyminen edellyttää yhdistyksen vuotuisen jäsenmaksun maksamista.