Syyskauden 2023 kurssikuvaukset

Kurssikuvaukset päivitetään sivuille kesäkuun loppuun mennessä. Syksyn  lukujärjestys on jo nähtävissä. Ilmoittautuminen käynnistyy heinäkuun alussa.MAANANTAI

Lasten flamenco (14 kertaa)
17.00–18.00
Opettaja: Tuuli Kurkipää
Hinta: 70 €

Lasten tanssitunneille ovat tervetulleet kaikki flamencon rytmeistä ja tanssimisesta kiinnostuneet kouluikäiset. Tunneilla tutustutaan flamencon erilaisiin tyylilajeihin ja rytmeihin leikinomaisin keinoin, opetellaan tanssin tekniikkaa ja koreografisia kokonaisuuksia. Tunneilla opitaan myös ryhmässä toimimista, itseilmaisua ja esiintymistaitoja sekä rytmin ja musiikin kuuntelua. 

Lisätietoja ryhmästä, tunneista ja tarvittavista varusteista saat opettajalta (tuuli.kurkipaa[at]gmail.com).


TIISTAI

Jatko 1 koreografia  (14 kertaa)
17.30–19.00
Opettaja: Annu Aho
Säestys: Toni Jokiniitty, kitara; Sirkka Laitinen, laulu
Hinta: 220 €

Tunnilla tehdään koreografiaa ja tekniikkaharjoituksia. Tunnille ovat tervetulleita niin alkeiskurssin käyneet kuin jo pidempäänkin tanssineet. Tanssin ohella koreografian rakenne ja yleisesti käytetyt termit tulevat tutummiksi. Osalla tunneista on säestämässä flamencokitaristi Toni Jokiniitty ja laulaja Sirkka Laitinen.

19–20
Tekniikka 1  (14 kertaa)
Opettaja: Milla-Maija Saari
Hinta: 130 €

Tunnilla opetetaan flamencotanssin perusteita. Tekniikkatunnilla käymme läpi flamencon eri tyylilajeja, eli paloja ja teemme niille ominaisia helppoja koputus -ja markeerausharjoituksia. Opettelemme myös käsien ja vartalon tyypillisiä käyttötapoja flamencotanssissa. Kurssi sopii vasta aloittaneille sekä jo hetken aikaa tanssineille.


20–21
Flamencon alkeet  (14 kertaa)
Opettaja: Milla-Maija Saari
Hinta: 130 €

Syksyn alkeiskurssilla tutustutaan alegriakseen, flamencon iloisimpaan paloon eli tyylilajiin. Tuntien aikana tehdään helppoja tekniikka- sekä rytmiharjoituksia joiden pohjalta luomme tanssikoreografian.


TORSTAI

parilliset viikot 24.8. alkaen, vk 34

Tekniikka 2 / 7 kertaa
17.30–18.30
Opettaja: Mariska Roelofs
Hinta: 70 €

Tekniikkatunti niille tanssijoille, jolla on ainakin perustekniikka ja peruspalot hallinnassa. Suunnattu noin keskitasolle, vaativa mutta ei vaikea. Voit  tulla kokeilemaan ensimmäisellä kerralla.

Tunnilla käytetään eri paloja, joissa harjoitetaan ylävartalon ja käsien tekniikkaa sekä marcaje'ja ja ilmaisuja. Tunnilla harjoitellaan tietenkin myös jalkatekniikkaa ja tehdään lyhyitä rytmikombinaatioita sekä contratiempo-harjoituksia. Kaikki tunnit ovat jonkun verran erilaisia keskenään, mutta harjoituksia myös toistetaan.


Edistyneet koreografia bata de Colalla / 7 kertaa
18.30–20.30
Opettaja: Mariska Roelofs
Säestys: Toni Jokiniitty, kitara
Hinta: 170 €

Vaativampi tunti edistyneille tanssijoille Bata de Colalla. Aloitamme uuden koreografian, jota työstämme koko lukuvuoden. Tunnilla tehdään bata-tekniikkaharjoitteita ja oppimme ja rakennamme myös yhdessä uutta hienoa bata-koreografiaa. Paloksi tulee todennäköisesti Seguiriya tai Soleá.

Tänä syksynä tanssitunti kestää taas kaksi tuntia, jotta meillä on aikaa tanssia riittävästi. Koreografiaa työstetään yhdessä käyttäen erilaisia improvisaatioharjoitteita ja kokeiluja. Kitarasäestys tunneilla 4-5 kertaa.


TORSTAI

parittomat viikot 31.8. alkaen, vk 35

17.30–19.00
Jatko 2 koreografia (alegrías) / 7 kertaa
Opettaja: Marja Rautakorpi
Säestys: Toni Jokiniitty, kitara
Hinta: 160 €

Jatko 2 tunneilla työstämme sekä tekniikkaa että koreografiaa somaattisin ja yksilöä huomioivin lähestymistavoin. Syvennymme aurinkoiseen ja räväkkään alegríaan ja sen 12-jakoiseen rytmiikkaan. Pääpaino on flamencotanssijan muusikkouden ja kokonaisvaltaisen ilmaisun vahvistamisessa sekä alegrían tuntemisessa tyylilajina. Dialogi ryhmän tanssijoiden välillä sekä muusikon ja tanssijan välillä on tärkeässä osassa. Tunneilla on säestys 4 kertaa syyslukukauden aikana.

Jatko 2 tunnit on tarkoitettu nuorille ja aikuisille flamencon perusteet hallitseville tanssijoille, jotka kaipaavat ilmaisun, liikekielen ja rytmiikan työstämistä ja vahvistamista.

Marjan ja Mariskan tunnit toimivat itsenäisinä kokonaisuuksina, mutta monipuolisimman treenipaketin saat osallistumalla molemmille tunneille, sillä tunnit on rakennettu tukemaan toisiaan.

19.00–21.00
Edistyneet koreografia (peteneras) / 7 kertaa
Opettaja: Marja Rautakorpi
Säestys: Toni Jokiniitty, kitara
Hinta: 210 €

Edistyneiden tunnilla työstämme sekä tekniikkaa että koreografiaa somaattisin ja yksilöä huomioivin lähestymistavoin. Syvennymme hengittävään ja painavan melankoliseen peteneraan. Pääpaino on flamencotanssijan muusikkouden ja kokonaisvaltaisen ilmaisun vahvistamisessa sekä peteneran tuntemisessa tyylilajina. Dialogi ryhmän tanssijoiden välillä sekä muusikon ja tanssijan välillä on tärkeässä osassa. Tunneilla on säestys 4 kertaa syyslukukauden aikana.

Edistyneiden tunnit on tarkoitettu nuorille ja aikuisille useita vuosia flamencoa harrastaneille tanssijoille, jotka kaipaavat uusia näkökulmia ja haastetta niin ilmaisullisesti, liikkeellisesti kuin rytmisesti.

Marjan ja Mariskan tunnit toimivat itsenäisinä kokonaisuuksina, mutta monipuolisimman treenipaketin saat osallistumalla molemmille tunneille, sillä ne on rakennettu tukemaan toisiaan.


SUNNUNTAI

parittomat viikot, alkaen 3.9. / 7 kertaa

15.30–17
Sevillanas-kuoro 
Opettaja: Sirkka Laitinen
Säestys: Toni jokiniitty, kitara (osalla tunneista)
Hinta: 100 €

Moni osaa tanssia sevillanasta, lauletaanpa sitä vaihteeksi!
Opetellaan yhdessä köörissä espanjaksi - ja vähän tampereeksikin - näitä fiestanmakuisia lauluja. Harjoitellaan samalla säestämään itseämme taputuksin ja jalalla polkien.
Tervetuloa uudet ja vanhat kuorolaiset nauravaiseen joukkoomme!


17.15–19.15/20
Flamencolaulu / 7 kertaa
Opettaja: Taija Robalta
Säestys: Toni Jokiniitty, kitara 
Hinta: 220 €

Kurssilla edetään yksitellen, jokaiselle on oma n. 15 minuutin aikansa. Opiskelija saa itse valita, mitä flamencon tyylilajia haluaa opiskella, joten tunnilla lauletaan parhaimmillaan kahdeksaa eri paloa! Opetettava materiaali on perinteistä flamencoa, keskitytään melodioiden ja rytmiikan perinteenmukaiseen hallintaan sekä kullekin flamencon lajille ominaiseen ilmaisuun.

Opiskelijalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta flamencolaulusta. Tunneilla on kitarasäestys.

HUOM! Kokeilijat ovat tervetulleita laulutunnille ensimmäisellä kerralla klo 17.15.

Tunnit yhteensä 7 kertaa. Opettaja jakaa tarvittaessa oppilaat kahteen ryhmään. Gabriel Aragú 
kurssit Tampereella 6.–8.8.2023

Flamencoyhdistyksen salilla järjestetään kolme eri tason tanssikurssia: perustason, keskitason ja edistyneen tason tanssijoille. Kitaristi Toni Jokiniitty ja flamencolaulaja Taija Robalta säestävät tunneilla. Gabriel opettaa englanniksi.

Kursseille voi ilmoittautua nettilomakkeella
Huhti-toukokuun aikana ilmoittautuville ja heti  maksaville osallistujille on tarjolla early bird -alennus. Lisäksi kurssit ovat edullisempia yhdistyksen jäsenille, mutta kaikki kiinnostuneet voivat osallistua kursseille.


PERUSTASO
1 t/pv yhteensä 3 t (vähintään 1 v harrastaneille)
su klo 16.30 - 17.30
ma-ti klo 18.30 - 19.30

Hinnat


Early bird1.6. alkaen
Jäsenet85 €105 €
Ei-jäsenet 105 €125 €


KESKITASO
1,5 t/pv yhteensä 4,5 t (vähintään 3 v harrastanelle)
su klo 15.00 - 16.30
ma-ti klo 17.00 - 18.30

HUOM! Keskitason kurssi on täynnä. Halutessasi voit ilmoittautua varasijalle, mikäli joku joutuisi perumaan osallistumisensa.

Hinnat


Early bird1.6. alkaen
Jäsenet115 €135 €
Ei-jäsenet 135 €155 €


EDISTYNEET 
1,5 t/pv yhteensä 4,5 t (yli 5 v harrastaneille ja opettajille)
su klo 17.30 - 19.00 
ma-ti klo 19.30 - 21.00

Hinnat


Early bird1.6. alkaen
Jäsenet115 €135 €
Ei-jäsenet 135 €155 €


Ilmoittaudu kursseille täyttämällä ilmoittautumislomake.

Gabriel Aragún opetus helmikuussa Helsingin Flamencofestivaalilla sai innostuneen vastaanoton.

Kommentteja Gabrielin opetuksesta

”Kehonhallintaosuus kurssilla oli erityisen mielenkiintoinen. Kurssilla käytettiin paljon hyviä mielikuvaharjoituksia ja koin tanssillisen, hengittävän lähestymistavan raikkaana tuulahduksena - Gabriel painotti kaikkea muuta kuin pelkkää koputusvoimaa.” 
Tove Djupsjöbacka

"Gabrielin kurssi oli harvinaista herkkua, sillä kurssilla pääsi todella työskentelemään oman kehonsa kanssa, hiomaan käsivarsien liikkeitä ja veivaamaan piruetteja. Nautin erityisesti siitä, että ei tarvinnut yrittää omaksua valtavaa määrää askelia, vaan sai todella työstää liikkeen tanssillisuutta ja ilmaisuvoimaa. Gabriel oli opettajana äärimmäisen tarkka ja hän tuntui huomioivan tunnilla ihan jokaisen." -
Anna Palmio

”Maybe because I am an educator myself I tend to observe a lot how others teach and I find it super important. Gabriel was an amazing teacher, he used many comparisons or images that were clearly captured by the students to understand how he wanted us to do a certain movement. He also used humour, which is always appreciated.” -
Aixa Toledano Benítez

Gabriel Aragú esittäytyy omilla verkkosivuillaan.


Gabriel Aragú esiintyy to 10.8. Helsingissä

Tampereen keikkapaikkojen ollessa ylibuukattuna Gabrielin elokuun ainoa Suomen-esiintyminen onkin Helsingissä torstaina 10.8. Gabrielia säestävät laulaja Taija Robalta ja kitaristi Tony de María.

Esiintymispaikkana on lukuisat flamencokeikat kokenut ja tunnelmaltaan pittoreski ravintola Tenho! 

Lue lisää keikasta.