Tampereen XX flamencoviikon pääesiintyjä Manuel Liñán

7.5.2015

© Felix Sánchez

TAMPEREEN FLAMENCOVIIKKO TÄYTTÄÄ KOMEAT 20 VUOTTA!

Tampereen 20. flamencoviikkoa vietetään 20.–25.7.2015. Juhlavuoden pääesiintyjä on granadalaissyntyinen tanssija Manuel Liñán teoksellaan ”Sinergia”. Teos nähdään Tullikamarin Pakkahuoneella 25.7.2015.

Manuel Liñán on tunnettu erityisesti virtuoosimaisesta tanssitekniikastaan, voimakkaan herkästä esiintymisestään sekä flamencon perinteiden ja nykyvaikutteiden saumattomasta yhteensulauttamisesta.

Sinergia on Liñánin soolotanssiteos, jossa lavan hänen kanssaan jakavat laulajat David Carpio ja Miguel Ortega sekä kitaristi Victor Marquez ”El Tomate”. Sinergian johtoajatus on, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Yhteisvaikutuksesta syntyy flamencon maagisuus.

Juhlavuoden monipuolisessa ohjelmassa on perinteisten teatteriesitysten lisäksi uutuutena mm. katuflamencoteoksia, jotka esitetään eri puolilla kaupunkia viikon aikana. Flamencon uusimmat tuulet ja festivaalin mittava 20 vuoden historia näyttäytyvät sulassa sovussa. Ohjelmassa on huomioitu myös lapset ja kurssitarjontaa on flamencon harrastajille ja ammattilaisille.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Taiteellinen johtaja Anu Silvennoinen, flamenco.anu(at)gmail.com, 0400 597738
www.tampereflamenco.com 

© Felix Sánchez