Tampereen XX flamencoviikolla ohjelmaa koko perheelle

28.6.2015

Tampereen 20. flamencoviikkoa vietetään 20.–25.7.2015. Juhlavuoden yksi huippuhetkistä koetaan keskiviikkona 22.7. Hällä-näyttämöllä, kun tukholmalaisryhmä Mar Flamenca tuo lavalle teoksensa Tronco Flamenco.

Tronco Flamenco on interaktiivinen monitaiteellinen koko perheen flamencoesitys, joka täyttää Hällä-näyttämön sadunhohtoisella tanssilla, musiikilla, laululla, kerronnalla ja animaatiolla. Ruotsalaisen John Bauerin maalaukset ja espanjalaisen Federico García Lorcan runous ovat toimineet esityksen inspiraation lähteinä. Tronco Flamencon matkassa seikkaillaan niin synkässä metsässä, rauhaisalla niityllä kuin muinaisella vuorellakin. Myös yleisö pääsee osallistumaan teokseen sovituissa kohdissa.

Teos on sadunomainen flamencoseikkailu, mutta samalla tiukan ammattitaitoisesti toteutettu flamencoesitys taitavien tanssijan ja muusikoiden toteuttamana. Se tarjoaa elämyksiä kaikille ikäluokille. Mar Flamenca –ryhmä on kiertänyt teoksellaan laajasti Ruotsissa ja ulkomailla niin teattereissa kuin kouluissakin.

 
Alkuperäisidea, koreografia, tanssi ja laulu: Josefine Chiacchiero

Sävellys, kitara ja äänimaailma:  Johan Moberg  

Laulu, perkussiot, palmas:  Nicolas Lazo Zubieta 

Viulu ja palmas: Rocío Vilaplana

Animaatiot ja grafiikka: Joakim Jonsson

Puvustus: My Chiacchiero

Graafinen suunnittelu, käsikirjoitus: Sofia Ekelund

Kertojaääni: Lucy Rugman

 
Tampereen XX flamencoviikon ohjelmassa on myös tanssikurssit 4-6-vuotiaille ja 7-12-vuotiaille lapsille opettajana Anu Silvennoinen.

Tampereen XX flamencoviikon pääesitys on Compañía Manuel Liñánin teos Sinergia, joka nähdään 25.7. Pakkahuoneella. Ohjelmassa on myös paljon ilmaistapahtumia ja esityksiä kaupunkitilassa.

www.tampereflamenco.com