Suvi-Maria Helin

Flamencotanssija ja -opettaja, Bachelor of performing arts, Pilates -ohjaaja, Hypopressive-tekniikan ohjaaja, tanssi- ja liiketerapian maisteriopiskelija

Suvi-Maria Helin on tamperelaislähtöinen flamencotanssija sekä kehonhallinnan ammattilainen. Helin aloitti tanssiopintonsa 8-vuotiaana klassisella baletilla. Harrastettuaan monia tanssilajeja hiphopista jazztanssiin, menetti hän lopulta sydämensä täysin flamencolle 13-vuotiaana Anna Haarasen tunneilla. Rakkaasta harrastuksesta muuntautui pikkuhiljaa ammatti ja 90-luvun loppupuolelta alkaen Helin on toiminut niin flamenco-opettajana kuin tanssijanakin.

Helin on opiskellut flamencoa niin Suomessa kuin Espanjassakin. Vuosina 2005-2007 Helin asui Sevillassa ja opiskeli mm. Academia Manuel Betanzosissa ja Fundación Cristina Heerenissä. Vuosina 2013-2019 Helin on asunut osittain Madridissa ja täydentänyt oppejaan legendaarisella Amor de Dios-koululla.

Flamencon lisäksi Helin on vuosien varrella opiskellut edelleen myös muita tanssilajeja sekä somaattisia menetelmiä kuten Feldenkrais, kontakti-improvisaatio, jooga ja Alexander-tekniikka, sekä täydentää ammattitaitoaan alinomaan.

Tärkeimpinä flamenco-opettajinaan Helin pitää Yolanda Herediaa, Manuel Reyesia ja Marta Jimeneziä. Tampereellakin useampaan otteeseen vieraillut sevillalainen bata de cola-guru Yolanda Heredia tunnetaan kehoa kunnioittavasta opetusmenetelmästään, jota hän on kehittänyt vuosien ajan.